首页<<试题精选
标准新闻专业考试试题详细讲解

更新时间:2012-2-26


aste
39. A. evidence B. result C. excuse D. cause
40. A. left B. excited C. accompanied D. disappointed
41. A. purpose B. decision C. promise D. goal
42. A. turned B. learned C. used D. ought
43. A. tell B. see C. hear D. smell
44. A. carefulness B. movement C. imagination D. experience
45. A. sense B. effort C. feeling D. idea
46. A. dissatisfied B. astonished C. determined D. discouraged
47. A. done B. accepted C. advised D. admitted
48. A. supported B. followed C. required D. opposed
49. A. usually B. finally C. possibly D. hopefully
50. A. study B. research C. graduate D. progress
51. A. wrote B. translated C. copied D. read
52. A. enough B. some C. many D. few
53. A. However B. Although C. When D. Since
54. A. mean B. seem C. conclude D. say
55. A. directed B. guided C. taught D. limited
【讲解】
完形填空讲述的是英国著名聋女打击乐手Evelyn Glennie成功的故事。本文中的很多词汇,如:solo、percussion等在牛津英语教材模块八第二单元中均有所涉及。
36. B。从上下文可知Glennie不想让别人的看法(the opinions of others)左右自己成为音乐家的理想。A条件;C项行动;D项推荐。
37. C。Glennie八岁开始学习钢琴。take lessons上课,固定短语。
38. B。 从下文可知,Glennie听觉(hearing)逐渐失去,直到12岁时完全失聪(completely deaf)。
39. D.神经损伤(the nerve damage)是Glennie失去听觉的主要原因(cause)。evidence证据;result结果;excuse借口。
40. “我对音乐的爱从来没有离开过我。”根据never,句意否定,所以B项excite sb.令人激动,C项accompany sb.陪伴某人不正确。D项应为disappear from sb.。
41. D。人生的目标 (goal ),purpose目的;decision决定;promise许诺。
42. B。“我学会了‘听’(learn to do)音乐。”turn to转向(某人寻求帮助);used to 过去常常(做某事);ought to应该做某事。
43. A。tell 辨别;see看到;hear听到;smell闻到。句意是:通过振动来辨别音调的高低。
44. C。据句意,为了分辨音调的高低,除了通过身体对振动的感觉,还可以通过我的想象(imagination)。因为Glennie以前没有失聪过,所以不会有experience(经验);而carefulness(细心)和身体的movement(运动)对聋人来说是无法分辨音调高低的。
45. A。“我只有通过调动全部的感觉(sense)器官”才能弥补失聪的遗憾来感受周围世界。定语从句I have修饰的我能拥有的sense 感觉、effort努力、feeling感情、idea想法中A项符合句意。
46. C。Glennie下定决心(be determined to do)要被别人评价为一名音乐家,而不是一名聋人音乐家。dissatisfied不满意的; astonished惊讶的;discouraged气馁的。A、B、D都是Glennie对别人评价的反应,而Glennie这时实际上还没有成名,所以不可能有这些感觉。
47. A。“以前没有失聪学生做过(done)这件事(applied to the Royal Academy of Music)”。Accept接受,advise建议,admit承认。根据语意,A项正确。
48. D。因为以前没有失聪学生被录取,所以一些老师反对(oppose)Glennie进入the Royal Academy of Music。
49. B。由于Glennie的表现,最终(finally)被录取。
50. C。以最高的荣誉从the Royal Academy of Music毕业(graduate)。
51. A。作曲write musical compositions。
52. D。自己作曲的原因是很少有人(few)专门为打击乐器独奏演员作曲。
53. B。尽管医生认为Glennie完全聋了,但并不意味着她的热情被忽视了。Although引导让步状语从句。从语意判断,B项最佳。
54. A。mean意味着。conclude作结论。
55. D。Glennie根据自己的切身体会告诫人们:不要被别人这样那样的说法所禁锢(limit)。
第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下列短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
What time is it? Most people are pretty accurate in their answer. And if you don’t know for sure, it’s very likely that you can find out. There may be a watch on your wrist; there may be a clock on the wall, desk, or computer screen; or maybe you’re riding in a car that has a clock in the dashboard(仪表板).
Even if you don’t have a timepiece of some sort nearby, your body keeps its own beat. Humans have an internal clock that regulates(调节) the beating of our heart, the pace of our breathing, the discharge(排出) of chemicals within our bloodstream, and many other bodily functions.
Time is something from which we can’t escape. Even if we ignore it, it’s still going by, ticking away, second by second, minute by minute, hour by hour. So the main issue in using your time well is, “Who’s in charge?” We can allow time to slip by and let it be our enemy. Or we can take control of it and make it our ally.
By taking control of how you spend your time, you’ll increase your chances of becoming a more successful student. Perhaps more importantly, the better you are at managing the time you devote to your studies, the more time you will have to spend on your outside interests.
The aim of time management is not to schedule every moment so we become all saves of a timetable that governs every waking moment of the day. Instead, the aim is to permit us to make informed choices as to how we use our time. Rather than letting the day go by, largely without our awareness, what we are going to discuss next can make us better able to control time for our own purposes.
56. The underlined word “ally” in Para. 3 most likely means somebody or something that is ______.
A. your slave and serves you B. your supporter and helps you
B. under your control and obeys you D. under your influence and follows you
57. The author intends to tell us that time ______.
A. could be regulated by a timepiece such as a clock or a watch
B. could be managed by the internal clock of human bodies
C. should be well managed for our own interest
D. should be saved for outside interests
58. In the next part, the author would most probably discuss with you ______.
A. how to keep up with the times B. how to make up for lost time
C. how to have a good time D. how to make good use of time
【讲解】本文是一篇说明文,教育人们如何管理自己的时间。
56. B。猜测词义题。根据前面一个句子中let it be our enemy和make it our ally对比,和enemy对应的意思是B项。
57. C。推理判断题。由第二段可以推断出作者想告诉我们人体内的生物钟可以调节时间。
58. D。推理判断题。根据文章最后一句:what we are going to discuss next can make us better able to control time可以推断下一段作者将讨论人们如何充分利用时间。

B
We experience different forms of the Sun’s energy every day. We can see its light and feel its warmth. The Sun is the major source of energy for our planet. It causes the evaporation(蒸发) of water from the oceans and lakes. Sunlight also provides the energy used by green plants to make their own food. These green plants then provide food for all organisms(生物) on the Earth.
Much of the energy that comes from the Sun never reaches the Earth’s surface. It is either reflected or absorbed by the gases in the upper atmosphere. Of the energy that reaches the lower atmosphere, 30% is reflected by clouds or the Earth’s surface. The remaining 70% warms the surface of the planet, causes water to evaporate, and provides energy for the water cycle and weather. Only a tiny part, approximately 0.023%, is actually used by green plants to produce food.
Many gases found in the atmosphere actually reflect heat energy escaping from the Earth’s surface back to the Earth. These gases act like the glass of a greenhouse in that they allow energy from the Sun to enter but prevent energy from leaving. They are therefore called greenhouse gases.
When sunlight strikes an object, some of the energy is absorbed and some is reflected. The amount reflected depends on the surface. For example, you’ve probably noticed how bright snow is when sunlight falls on it. Snow reflects most of the energy from the Sun, so it contributes to the low temperatures of winter. Dark-coloured surfaces, such as dark soil or forest, absorb more energy and help warm the surrounding air.
59. According to the passage, the root cause for weather changes on the Earth is ______.
A. the atmosphere surrounding the Earth B. water from oceans and lakes
C. energy from the Sun D. greenhouse gases in the sky
60. Only a small part of the Sun’s energy reaches the Earth’s surface because most of it is ______.
A. absorbed by the clouds in the lower atmosphere
B. reflected by the gases in the upper atmosphere
C. lost in the upper and lower atmosphere
D. used to evaporate water from the oceans and lakes
61. We learn from the passage that ______.
A. all living things on the Earth depend on the Sun for their food
B. a forest looks dark in winter because it absorbs solar energy
C. only 0.023% of the energy from the Sun is made use of on the Earth
D. greenhouse gases allow heat energy to escape from the Earth’s surface
【讲解】本文是一篇科普说明文。介绍了太阳能如何被地球利用方面的知识。
59. C。细节理解题。据第二段“The remaining 70% warms the surface of the planet, causes water to evaporate, and provides energy for the water cycle and weather.”判断得出答案。
60. C。细节理解题。据第二段“Much of the energy…is either reflected or absorbed by the gases in the upper atmosphere. Of the energy that reaches the lower atmosphere, 30% is reflected by clouds or the Earth’s surface.”可以得出答案。
61. A。主旨大意题。通读全文不难看出文章是关于太阳能是如何被地球生物利用的。B、C、D都有点以偏概全。
C
Gallery Policies
for Visitors to National Gallery of Art, Washington
Visitors must present all carried items for inspection upon entry. After inspection, all bags, backpacks, umbrellas, parcels, and other things as determined by security officers must be left at the checkrooms. Free of charge, close to each entrance. All oversized bags. Backpacks, and luggage must be left at the checkrooms near the 4th Street entrance of either the East or West Building. These items will have to be x-rayed before being accepted. Items of value, such as laptop computers, cameras, and fur coats, may not be left in the checkrooms but may be carried into the galleries.
We regret that we do not have enough space for visitor items larger than 17×26 inches into the Gallery or its checkrooms.
Additional security procedures and checks may be taken according to the decision of the Gallery. For the safety of the artworks and other visitor. Nothing may be carried on a visitor’s back, Soft front baby carriers are allowed, but children may not be carried on shoulders or in a child carrier worn on the back. Pushchairs are available free of charge near each checkroom.
Smoking is prohibited. Food and drink are not permitted outside the food service areas. Unopened bottled water may be carried only in a visitor’s bag. Cell phones may not be used in the galleries.
Animals, other than service animals, are not permitted in the Gallery.
Skateboarding is prohibited.
Picture-taking(including video) for personal use is permitted except in special exhibitions and where specifically prohibited. Tripods(三脚架) are not allowed.
Please do not touch the works of art.

62. When people come to visit the Gallery, they should ______.
A. leave all their carried items at the checkrooms
B. have all their carried items x-rayed at the entrance
C. take all their carried items with them without inspection
D. have all their carried items inspected at the entrance
63. What does the Gallery feel sorry for?
A. Visitors have to keep their valuable items in the checkrooms.
B. The size of visitor items allowed into the Gallery is limited.
C. It cannot keep oversized visitor items due to limited space.
D. Visitor items over 17×26 inches must go through additional checks.
64. Parents with small children visiting the Gallery ______.
A. can carry their children in soft front child carriers.
B. can carry their children on their shoulders
C. can carry their children in child carriers worn on the back
D. ought to pay if they want to use pushchairs for their children
65. Visiting photographers should make sure that ______.
A. pictures and videos are allowed for personal use anywhere in the Gallery
B. pictures and videos can be taken in some places for personal use
C. picture-taking and videoing are totally forbidden in the Gallery
D. tripods are allowed except in some special exhibitions
【讲解】本文是一篇告示,介绍参观艺术博物馆时的注意事项,强调在公共场所的文明意识。
62. D。细节理解题。根据第一句:Visitors must present all carried items for inspection upon entry.易得出答案。
63. B。细节理解题。据We regret that we do not have enough space for visitor items larger than 17×26 inches into the Gallery or its checkrooms.得出结论。要特别注意D项易误选。
64. A。细节理解题。据Soft front baby carriers are allowed.可知。
65. B。细节理解题。据Picture-taking(including video) for personal use is permitted except in special exhibitions and where specifically prohibited.可以判断。
D
It had been some time since Jack had seen the old man. College, career, and life itself got in the way. In fact, Jack moved clear across the country in pursuit of his dreams. There, in the rush of his busy life, Jack had little time to think about the past and often no time to spend with his wife and son. He was working on his future, and nothing could stop him.
Over the phone, his mother told him, “Mr. Belser died last night. The funeral is Wednesday.” Memories flashed through his mind like an old newsreel as he sat quietly remembering his childhood days.
“Jack, did you her me?”
“Oh, sorry, Mom. Yes, I heard you. It’s been so long since I thought of him. I’m sorry, but I honestly thought he died years ago,” Jack said.
“Well, he didn’t forget you. Every time I saw him he’d ask how you were doing. He’d reminisce(回忆) about the many days you spent over ‘his side of the fence’ as he put it,” Mom told him.
“I told that old house he lived in,” Jack said.
“You know, Jack, after your father died, Mr. Belser stepped in to make sure you had a man’s influence in your life,” she said.
“He’s the one who taught me carpentry. I wouldn’t be in this business if it weren’t for him. He spent a lot of time teaching me things he thought were important… Mom, I’ll be there for the funeral,” Jack said.
Busy as he was, he kept his word. Jack caught the next flight to his hometown. Mr. Belser’s funeral was small and uneventful. He had no children of his own, and most of his relatives had passed away.
The night before the had to return home, Jack and his Mom stopped by to see the old house next door one more time, which was exactly as he remembered. Every step held memories. Every picture, every piece of furniture… Jack stopped suddenly.
“What’s wrong, Jack?” his Mom asked.
“The box is gone,” he said.
“What box?” Mom asked.
“There was a small gold box that he kept locked on top of his desk. I must have asked him a thousand times what was inside. All he’d ever tell me was ‘the thing I value most’,” Jack said.
It was gone. Everything about the house was exactly how Jack remembered it, except for the box, He figured someone from the Belser family had taken it.
“Now, I’ll never know what was so valuable to him,” Jack said sadly.
Returning to his office the next day, he found a package on his desk. The return address caught his attention.
“Mr. Harold Belser” it read.
Jack tore open the package. There inside was the gold box and an envelope. Jack’s hands shook as he read the note inside.
“Upon my death, please forward this box and its contents to Jack Bennett. It’s the thing I valued most in my life.” A small key was taped to the letter. His heart racing, and tears filling his eyes, Jack carefully unlocked the box. There inside he found a beautiful gold pocket watch. Running his fingers slowly over the fine cover, he opened it.
Inside he found these words carved: “Jack, Thanks for your time! Harold Belser.”
“Oh, My God! This is the thing he valued most…”
Jack held the watch for a few minutes, then called his assistant and cleared his appointments for the next two days. “Why?” his assistant asked.
“I need some time to spend with my son,” he said.
66. Why did Jack think Mr. Belser died years ago?
A. College and career prevented him from remembering Mr. Bleser.
B. Jack was too busy with his business and family to think about Mr. Belser.
C. Jack was too busy realizing his dreams to think about Mr. Belser.
D. His present busy life washed away his childhood memories.
67. Jack’s mother told him on the phone about Mr. Belser EXCEPT that ______.
A. Mr. Belser often asked how Jack was doing
B. Mr. Belser’s funeral would take place on Wednesday
C. Mr. Belser had asked for Jack’s mailing address
D. Mr. Belser had pleasant memories of their time together
68. Why did Belser send Jack his gold watch?
A. Because he was grateful for Jack’s time with him.
B. Because he had no children or relatives.
C. Because he thought he had to keep his word.
D. Because Jack had always wanted it during his childhood.
69. Why did Jack say he needed some time to spend with his son?
A. He was very tired of his work and wanted to have a good rest.
B. He had promised to spare more time to stay with his son.
C. He had missed his son and his family for days.
D. He came to realize the importance of the time with his family.
70. Which of the following is the most suitable title for this passage?
A. The Good Old Times B. What He Valued Most
C. An Old Gold Watch D. The Lost Childhood Days
【讲解】本文是一篇记叙文,通过一个故事说明人与人之间的相处。
66. C。细节理解题。据“Jack moved clear across the country in pursuit of his dreams. There, in the rush of his busy life, Jack had little time to think about the past.”可知。D项错误,因为Jack并没有因为繁忙的生活而完全冲刷了对童年的记忆。B项错误,因为Jack忙得甚至家人都无法顾及。
67. C。细节理解题。根据Jack母亲的电话内容,很容易选出答案。
68. A。细节理解题。根据“Jack, Thanks for your time! Harold Belser.”可以判断。
69. D。推理判断题。Jack从Harold Belser对他的感谢中感悟出亲情的重要。这也是文章想表达的主旨。A、B、C文中均未提及。
70. B。归纳概括题。文章以Harold Belser最珍惜的the gold box为线索,表现的是人们最珍惜的应该是人与人之间的感情这个主旨。所以B项最佳。

第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)
请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填1个单词。请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。
Teamwork is just as important in science as it is on the playing field or in the gym. Scientific investigations(调查) are almost always carried out by teams of people working together. Ideas are shared, experiments are designed, data are analyzed, and results are evaluated and shared with other investigators. Group work is necessary, and is usually more productive than working alone.
Several times throughout the year you may be asked to work with one or more of your classmates. Whatever the task your group is assigned, a few rules need to be followed to ensure a productive and successful experience.
What comes first is to keep an open mind, because everyone’s ideas deserve consideration and each group member can make his or her own contribution. Secondly, it makes a job easier to divide the group task among all group members. Choose a role on the team that is best suited to your particular strengths. Thirdly, always work together, take turns, and encourage each other by listening, clarifying, and trusting one another. Mutual support and trust often make a great difference.
Activities like investigations are most effective when done by small groups. Here are some more suggestions for effective team performance during these activities: Make sure each group member understands and agrees to the task given to him or her, and everyone knows exactly when, why and what to do take turns doing various tasks during similar and repeated activities; be aware of where other group members are and what they are doing so as to ensure safety; be responsible for your own learning, though it is by no means unwise to compare your observations with those of other group members.
When there is research to be done, divide the topic into several areas, and this can explore the issue in a very detailed way. You are encouraged to keep records of the sources used by each person, which helps you trace back to the origin of the problems that may happen unexpectedly. A format for exchanging information (e.g., photocopies of notes, oral discussion, etc.) is also important, for a well-chosen method not only strengthens what you present but also makes yourself easily understood. When the time comes to make a decision and take a position on an issue, allow for the contributions of each member of the group. Most important of all, it is always wise to make decisions by compromise and agreement.
After you’ve completed a task with your team, make an evaluation of the team’s effectiveness ? the strengths and weaknesses, opportunities and challenges.
Title Working Together
Theme Effective performance needs highly cooperated (71) ?▲ .
General rules ?Keep an open mind to everyone’s (72) ?▲ .
?Divide the group task among group members.
?(73) ?▲ and trust each other.
(74) ?▲ ?Understand and agree to the (75) ?▲ task of one’s own.
?Take turns doing various tasks.
?Show concern for others to ensure safety.
?Take (76) ?▲ for one’s own learning.
?Compare your own observations with those of others.
Explore an issue ?Break the (77) ?▲ into several areas.
?Keep records of the sources just in (78) ?▲ .
?(79) ?▲ your information with others via proper format.
?Make all decisions by compromise and agreement.
(80) ?▲
Effectiveness ?Analyze the strengths and weaknesses.
?Find out the opportunities and challenges.
【讲解】本篇任务型阅读的主题是团队协作
71.文章的主题是团队协作,据第一句可填出teamwork;
72.据“What comes first is to keep an open mind, because everyone’s ideas deserve consideration …”可以填出ideas或和ideas意义相同的opinions/views/thoughts;
73.据“encourage each other by listening, clarifying, and trusting one another.”可以填出Encourage;
74.据第四段“Here are some more suggestions for effective team performance during these activities …”可以填出Suggestions;
75. 据第四段“Make sure each group member understands and agrees to the task given to him or her …”可以填出given。
76.据第四段“be responsible for your own learning”可以填出 responsibility。注意词性变换。
77. 据第五段“divide the topic into several areas ”可以填出topic或和topic词义相同的subject、issue。
78. 据第五段“that may happen unexpectedly”可知偶然发生,用in case短语代替。
79. 据第五段“A format for exchanging information…”可以填出exchange。
80. 据第六段“After you’ve completed a task with your team, make an evaluation of the team’s effectiveness …”可以填出Evaluate。
第五部分:书面表达(满分25分)
实现有效的沟通,建立良好的人际关系,不仅要善于言表、更要学会倾听。请你根据下表中所提供的信息,写一篇题为“Being a Good Listener”的英文演讲稿。
为何倾听 表示尊重,增进理解,建立良好的人际关系
谁来倾听 家长倾听孩子 理解孩子,消除代沟,……
老师倾听学生 了解学生,满足需求,……
同学相互倾听 增进友谊,互帮互学,……
怎样倾听 (请考生联系自己拟定内容,列举两至三点。)
注意:
对所给要点,逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。
词数150左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数。
演讲稿中不得提及考生所在学校及本人姓名。
Good afternoon, everyone!
The topic of my speech today is “Being a Good Listener”.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you for your listening!
【讲解】
今年的出题较为新颖,出人意料。题目形式和前几年相同,属于半开放式作文。写作时要注意按照表格要求分为三段:为何倾听,谁来倾听,怎样倾听。特别注意动词的使用:表示尊重(show respect),增进理解(promote understanding),建立关系(improve relationship),消除代沟(narrow the generation gap),满足需求(meet their needs)等。在表达自己观点时,要使用自己熟悉的句型,按要求两至三点即可。如:listen more to others;show your respect;show you are interested等。总之,只要表达清晰,注意句式变化,得高分是不难的。

【范文】Good afternoon, everyone!
The topic of my speech today is “Being a Good Listener”.
Good listening can always show respect, promote understanding, and improve interpersonal relationship.
Many people suggest that parents should listen more to their children, so they will understand them better, and find it easy to narrow the generation gap; teachers should listen more to their students, then they can meet their needs better, and place themselves in a good relationship with their students; students should listen more to their classmates, thus they will help and learn from each other, and a friendship is likely to be formed.
What I want to stress is that each of us should listen more to others. Show your respect and never stop others till they finish their talk; show you are interested by a supportive silence or a knowing smile; be open-minded to different opinions even though you don’t like them. In a word, good listening can really enable us to get closer to each other. (151)
Thank you for your listening!


aste
39. A. evidence B. result C. excuse D. cause
40. A. left B. excited C. accompanied D. disappointed
41. A. purpose B. decision C. promise D. goal
42. A. turned B. learned C. used D. ought
43. A. tell B. see C. hear D. smell
44. A. carefulness B. movement C. imagination D. experience
45. A. sense B. effort C. feeling D. idea
46. A. dissatisfied B. astonished C. determined D. discouraged
47. A. done B. accepted C. advised D. admitted
48. A. supported B. followed C. required D. opposed
49. A. usually B. finally C. possibly D. hopefully
50. A. study B. research C. graduate D. progress
51. A. wrote B. translated C. copied D. read
52. A. enough B. some C. many D. few
53. A. However B. Although C. When D. Since
54. A. mean B. seem C. conclude D. say
55. A. directed B. guided C. taught D. limited
【讲解】
完形填空讲述的是英国著名聋女打击乐手Evelyn Glennie成功的故事。本文中的很多词汇,如:solo、percussion等在牛津英语教材模块八第二单元中均有所涉及。
36. B。从上下文可知Glennie不想让别人的看法(the opinions of others)左右自己成为音乐家的理想。A条件;C项行动;D项推荐。
37. C。Glennie八岁开始学习钢琴。take lessons上课,固定短语。
38. B。 从下文可知,Glennie听觉(hearing)逐渐失去,直到12岁时完全失聪(completely deaf)。
39. D.神经损伤(the nerve damage)是Glennie失去听觉的主要原因(cause)。evidence证据;result结果;excuse借口。
40. “我对音乐的爱从来没有离开过我。”根据never,句意否定,所以B项excite sb.令人激动,C项accompany sb.陪伴某人不正确。D项应为disappear from sb.。
41. D。人生的目标 (goal ),purpose目的;decision决定;promise许诺。
42. B。“我学会了‘听’(learn to do)音乐。”turn to转向(某人寻求帮助);used to 过去常常(做某事);ought to应该做某事。
43. A。tell 辨别;see看到;hear听到;smell闻到。句意是:通过振动来辨别音调的高低。
44. C。据句意,为了分辨音调的高低,除了通过身体对振动的感觉,还可以通过我的想象(imagination)。因为Glennie以前没有失聪过,所以不会有experience(经验);而carefulness(细心)和身体的movement(运动)对聋人来说是无法分辨音调高低的。
45. A。“我只有通过调动全部的感觉(sense)器官”才能弥补失聪的遗憾来感受周围世界。定语从句I have修饰的我能拥有的sense 感觉、effort努力、feeling感情、idea想法中A项符合句意。
46. C。Glennie下定决心(be determined to do)要被别人评价为一名音乐家,而不是一名聋人音乐家。dissatisfied不满意的; astonished惊讶的;discouraged气馁的。A、B、D都是Glennie对别人评价的反应,而Glennie这时实际上还没有成名,所以不可能有这些感觉。
47. A。“以前没有失聪学生做过(done)这件事(applied to the Royal Academy of Music)”。Accept接受,advise建议,admit承认。根据语意,A项正确。
48. D。因为以前没有失聪学生被录取,所以一些老师反对(oppose)Glennie进入the Royal Academy of Music。
49. B。由于Glennie的表现,最终(finally)被录取。
50. C。以最高的荣誉从the Royal Academy of Music毕业(graduate)。
51. A。作曲write musical compositions。
52. D。自己作曲的原因是很少有人(few)专门为打击乐器独奏演员作曲。
53. B。尽管医生认为Glennie完全聋了,但并不意味着她的热情被忽视了。Although引导让步状语从句。从语意判断,B项最佳。
54. A。mean意味着。conclude作结论。
55. D。Glennie根据自己的切身体会告诫人们:不要被别人这样那样的说法所禁锢(limit)。
第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下列短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
What time is it? Most people are pretty accurate in their answer. And if you don’t know for sure, it’s very likely that you can find out. There may be a watch on your wrist; there may be a clock on the wall, desk, or computer screen; or maybe you’re riding in a car that has a clock in the dashboard(仪表板).
Even if you don’t have a timepiece of some sort nearby, your body keeps its own beat. Humans have an internal clock that regulates(调节) the beating of our heart, the pace of our breathing, the discharge(排出) of chemicals within our bloodstream, and many other bodily functions.
Time is something from which we can’t escape. Even if we ignore it, it’s still going by, ticking away, second by second, minute by minute, hour by hour. So the main issue in using your time well is, “Who’s in charge?” We can allow time to slip by and let it be our enemy. Or we can take control of it and make it our ally.
By taking control of how you spend your time, you’ll increase your chances of becoming a more successful student. Perhaps more importantly, the better you are at managing the time you devote to your studies, the more time you will have to spend on your outside interests.
The aim of time management is not to schedule every moment so we become all saves of a timetable that governs every waking moment of the day. Instead, the aim is to permit us to make informed choices as to how we use our time. Rather than letting the day go by, largely without our awareness, what we are going to discuss next can make us better able to control time for our own purposes.
56. The underlined word “ally” in Para. 3 most likely means somebody or something that is ______.
A. your slave and serves you B. your supporter and helps you
B. under your control and obeys you D. under your influence and follows you
57. The author intends to tell us that time ______.
A. could be regulated by a timepiece such as a clock or a watch
B. could be managed by the internal clock of human bodies
C. should be well managed for our own interest
D. should be saved for outside interests
58. In the next part, the author would most probably discuss with you ______.
A. how to keep up with the times B. how to make up for lost time
C. how to have a good time D. how to make good use of time
【讲解】本文是一篇说明文,教育人们如何管理自己的时间。
56. B。猜测词义题。根据前面一个句子中let it be our enemy和make it our ally对比,和enemy对应的意思是B项。
57. C。推理判断题。由第二段可以推断出作者想告诉我们人体内的生物钟可以调节时间。
58. D。推理判断题。根据文章最后一句:what we are going to discuss next can make us better able to control time可以推断下一段作者将讨论人们如何充分利用时间。
B
We experience different forms of the Sun’s energy every day. We can see its light and feel its warmth. The Sun is the major source of energy for our planet. It causes the evaporation(蒸发) of water from the oceans and lakes. Sunlight also provides the energy used by green plants to make their own food. These green plants then provide food for all organisms(生物) on the Earth.
Much of the energy that comes from the Sun never reaches the Earth’s surface. It is either reflected or absorbed by the gases in the upper atmosphere. Of the energy that reaches the lower atmosphere, 30% is reflected by clouds or the Earth’s surface. The remaining 70% warms the surface of the planet, causes water to evaporate, and provides energy for the water cycle and weather. Only a tiny part, approximately 0.023%, is actually used by green plants to produce food.
Many gases found in the atmosphere actually reflect heat energy escaping from the Earth’s surface back to the Earth. These gases act like the glass of a greenhouse in that they allow energy from the Sun to enter but prevent energy from leaving. They are therefore called greenhouse gases.
When sunlight strikes an object, some of the energy is absorbed and some is reflected. The amount reflected depends on the surface. For example, you’ve probably noticed how bright snow is when sunlight falls on it. Snow reflects most of the energy from the Sun, so it contributes to the low temperatures of winter. Dark-coloured surfaces, such as dark soil or forest, absorb more energy and help warm the surrounding air.
59. According to the passage, the root cause for weather changes on the Earth is ______.
A. the atmosphere surrounding the Earth B. water from oceans and lakes
C. energy from the Sun D. greenhouse gases in the sky
60. Only a small part of the Sun’s energy reaches the Earth’s surface because most of it is ______.
A. absorbed by the clouds in the lower atmosphere
B. reflected by the gases in the upper atmosphere
C. lost in the upper and lower atmosphere
D. used to evaporate water from the oceans and lakes
61. We learn from the passage that ______.
A. all living things on the Earth depend on the Sun for their food
B. a forest looks dark in winter because it absorbs solar energy
C. only 0.023% of the energy from the Sun is made use of on the Earth
D. greenhouse gases allow heat energy to escape from the Earth’s surface
【讲解】本文是一篇科普说明文。介绍了太阳能如何被地球利用方面的知识。
59. C。细节理解题。据第二段“The remaining 70% warms the surface of the planet, causes water to evaporate, and provides energy for the water cycle and weather.”判断得出答案。
60. C。细节理解题。据第二段“Much of the energy…is either reflected or absorbed by the gases in the upper atmosphere. Of the energy that reaches the lower atmosphere, 30% is reflected by clouds or the Earth’s surface.”可以得出答案。
61. A。主旨大意题。通读全文不难看出文章是关于太阳能是如何被地球生物利用的。B、C、D都有点以偏概全。
C
Gallery Policies
for Visitors to National Gallery of Art, Washington
Visitors must present all carried items for inspection upon entry. After inspection, all bags, backpacks, umbrellas, parcels, and other things as determined by security officers must be left at the checkrooms. Free of charge, close to each entrance. All oversized bags. Backpacks, and luggage must be left at the checkrooms near the 4th Street entrance of either the East or West Building. These items will have to be x-rayed before being accepted. Items of value, such as laptop computers, cameras, and fur coats, may not be left in the checkrooms but may be carried into the galleries.
We regret that we do not have enough space for visitor items larger than 17×26 inches into the Gallery or its checkrooms.
Additional security procedures and checks may be taken according to the decision of the Gallery. For the safety of the artworks and other visitor. Nothing may be carried on a visitor’s back, Soft front baby carriers are allowed, but children may not be carried on shoulders or in a child carrier worn on the back. Pushchairs are available free of charge near each checkroom.
Smoking is prohibited. Food and drink are not permitted outside the food service areas. Unopened bottled water may be carried only in a visitor’s bag. Cell phones may not be used in the galleries.
Animals, other than service animals, are not permitted in the Gallery.
Skateboarding is prohibited.
Picture-taking(including video) for personal use is permitted except in special exhibitions and where specifically prohibited. Tripods(三脚架) are not allowed.
Please do not touch the works of art.

62. When people come to visit the Gallery, they should ______.
A. leave all their carried items at the checkrooms
B. have all their carried items x-rayed at the entrance
C. take all their carried items with them without inspection
D. have all their carried items inspected at the entrance
63. What does the Gallery feel sorry for?
A. Visitors have to keep their valuable items in the checkrooms.
B. The size of visitor items allowed into the Gallery is limited.
C. It cannot keep oversized visitor items due to limited space.
D. Visitor items over 17×26 inches must go through additional checks.
64. Parents with small children visiting the Gallery ______.
A. can carry their children in soft front child carriers.
B. can carry their children on their shoulders
C. can carry their children in child carriers worn on the back
D. ought to pay if they want to use pushchairs for their children
65. Visiting photographers should make sure that ______.
A. pictures and videos are allowed for personal use anywhere in the Gallery
B. pictures and videos can be taken in some places for personal use
C. picture-taking and videoing are totally forbidden in the Gallery
D. tripods are allowed except in some special exhibitions
【讲解】本文是一篇告示,介绍参观艺术博物馆时的注意事项,强调在公共场所的文明意识。
62. D。细节理解题。根据第一句:Visitors must present all carried items for inspection upon entry.易得出答案。
63. B。细节理解题。据We regret that we do not have enough space for visitor items larger than 17×26 inches into the Gallery or its checkrooms.得出结论。要特别注意D项易误选。
64. A。细节理解题。据Soft front baby carriers are allowed.可知。
65. B。细节理解题。据Picture-taking(including video) for personal use is permitted except in special exhibitions and where specifically prohibited.可以判断。
D
It had been some time since Jack had seen the old man. College, career, and life itself got in the way. In fact, Jack moved clear across the country in pursuit of his dreams. There, in the rush of his busy life, Jack had little time to think about the past and often no time to spend with his wife and son. He was working on his future, and nothing could stop him.
Over the phone, his mother told him, “Mr. Belser died last night. The funeral is Wednesday.” Memories flashed through his mind like an old newsreel as he sat quietly remembering his childhood days.
“Jack, did you her me?”
“Oh, sorry, Mom. Yes, I heard you. It’s been so long since I thought of him. I’m sorry, but I honestly thought he died years ago,” Jack said.
“Well, he didn’t forget you. Every time I saw him he’d ask how you were doing. He’d reminisce(回忆) about the many days you spent over ‘his side of the fence’ as he put it,” Mom told him.
“I told that old house he lived in,” Jack said.
“You know, Jack, after your father died, Mr. Belser stepped in to make sure you had a man’s influence in your life,” she said.
“He’s the one who taught me carpentry. I wouldn’t be in this business if it weren’t for him. He spent a lot of time teaching me things he thought were important… Mom, I’ll be there for the funeral,” Jack said.
Busy as he was, he kept his word. Jack caught the next flight to his hometown. Mr. Belser’s funeral was small and uneventful. He had no children of his own, and most of his relatives had passed away.
The night before the had to return home, Jack and his Mom stopped by to see the old house next door one more time, which was exactly as he remembered. Every step held memories. Every picture, every piece of furniture… Jack stopped suddenly.
“What’s wrong, Jack?” his Mom asked.
“The box is gone,” he said.
“What box?” Mom asked.
“There was a small gold box that he kept locked on top of his desk. I must have asked him a thousand times what was inside. All he’d ever tell me was ‘the thing I value most’,” Jack said.
It was gone. Everything about the house was exactly how Jack remembered it, except for the box, He figured someone from the Belser family had taken it.
“Now, I’ll never know what was so valuable to him,” Jack said sadly.
Returning to his office the next day, he found a package on his desk. The return address caught his attention.
“Mr. Harold Belser” it read.
Jack tore open the package. There inside was the gold box and an envelope. Jack’s hands shook as he read the note inside.
“Upon my death, please forward this box and its contents to Jack Bennett. It’s the thing I valued most in my life.” A small key was taped to the letter. His heart racing, and tears filling his eyes, Jack carefully unlocked the box. There inside he found a beautiful gold pocket watch. Running his fingers slowly over the fine cover, he opened it.
Inside he found these words carved: “Jack, Thanks for your time! Harold Belser.”
“Oh, My God! This is the thing he valued most…”
Jack held the watch for a few minutes, then called his assistant and cleared his appointments for the next two days. “Why?” his assistant asked.
“I need some time to spend with my son,” he said.
66. Why did Jack think Mr. Belser died years ago?
A. College and career prevented him from remembering Mr. Bleser.
B. Jack was too busy with his business and family to think about Mr. Belser.
C. Jack was too busy realizing his dreams to think about Mr. Belser.
D. His present busy life washed away his childhood memories.
67. Jack’s mother told him on the phone about Mr. Belser EXCEPT that ______.
A. Mr. Belser often asked how Jack was doing
B. Mr. Belser’s funeral would take place on Wednesday
C. Mr. Belser had asked for Jack’s mailing address
D. Mr. Belser had pleasant memories of their time together
68. Why did Belser send Jack his gold watch?
A. Because he was grateful for Jack’s time with him.
B. Because he had no children or relatives.
C. Because he thought he had to keep his word.
D. Because Jack had always wanted it during his childhood.
69. Why did Jack say he needed some time to spend with his son?
A. He was very tired of his work and wanted to have a good rest.
B. He had promised to spare more time to stay with his son.
C. He had missed his son and his family for days.
D. He came to realize the importance of the time with his family.
70. Which of the following is the most suitable title for this passage?
A. The Good Old Times B. What He Valued Most
C. An Old Gold Watch D. The Lost Childhood Days
【讲解】本文是一篇记叙文,通过一个故事说明人与人之间的相处。
66. C。细节理解题。据“Jack moved clear across the country in pursuit of his dreams. There, in the rush of his busy life, Jack had little time to think about the past.”可知。D项错误,因为Jack并没有因为繁忙的生活而完全冲刷了对童年的记忆。B项错误,因为Jack忙得甚至家人都无法顾及。
67. C。细节理解题。根据Jack母亲的电话内容,很容易选出答案。
68. A。细节理解题。根据“Jack, Thanks for your time! Harold Belser.”可以判断。
69. D。推理判断题。Jack从Harold Belser对他的感谢中感悟出亲情的重要。这也是文章想表达的主旨。A、B、C文中均未提及。
70. B。归纳概括题。文章以Harold Belser最珍惜的the gold box为线索,表现的是人们最珍惜的应该是人与人之间的感情这个主旨。所以B项最佳。

第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)
请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填1个单词。请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。
Teamwork is just as important in science as it is on the playing field or in the gym. Scientific investigations(调查) are almost always carried out by teams of people working together. Ideas are shared, experiments are designed, data are analyzed, and results are evaluated and shared with other investigators. Group work is necessary, and is usually more productive than working alone.
Several times throughout the year you may be asked to work with one or more of your classmates. Whatever the task your group is assigned, a few rules need to be followed to ensure a productive and successful experience.
What comes first is to keep an open mind, because everyone’s ideas deserve consideration and each group member can make his or her own contribution. Secondly, it makes a job easier to divide the group task among all group members. Choose a role on the team that is best suited to your particular strengths. Thirdly, always work together, take turns, and encourage each other by listening, clarifying, and trusting one another. Mutual support and trust often make a great difference.
Activities like investigations are most effective when done by small groups. Here are some more suggestions for effective team performance during these activities: Make sure each group member understands and agrees to the task given to him or her, and everyone knows exactly when, why and what to do take turns doing various tasks during similar and repeated activities; be aware of where other group members are and what they are doing so as to ensure safety; be responsible for your own learning, though it is by no means unwise to compare your observations with those of other group members.
When there is research to be done, divide the topic into several areas, and this can explore the issue in a very detailed way. You are encouraged to keep records of the sources used by each person, which helps you trace back to the origin of the problems that may happen unexpectedly. A format for exchanging information (e.g., photocopies of notes, oral discussion, etc.) is also important, for a well-chosen method not only strengthens what you present but also makes yourself easily understood. When the time comes to make a decision and take a position on an issue, allow for the contributions of each member of the group. Most important of all, it is always wise to make decisions by compromise and agreement.
After you’ve completed a task with your team, make an evaluation of the team’s effectiveness ? the strengths and weaknesses, opportunities and challenges.
Title Working Together
Theme Effective performance needs highly cooperated (71) ?▲ .
General rules ?Keep an open mind to everyone’s (72) ?▲ .
?Divide the group task among group members.
?(73) ?▲ and trust each other.
(74) ?▲ ?Understand and agree to the (75) ?▲ task of one’s own.
?Take turns doing various tasks.
?Show concern for others to ensure safety.
?Take (76) ?▲ for one’s own learning.
?Compare your own observations with those of others.
Explore an issue ?Break the (77) ?▲ into several areas.
?Keep records of the sources just in (78) ?▲ .
?(79) ?▲ your information with others via proper format.
?Make all decisions by compromise and agreement.
(80) ?▲
Effectiveness ?Analyze the strengths and weaknesses.
?Find out the opportunities and challenges.
【讲解】本篇任务型阅读的主题是团队协作
71.文章的主题是团队协作,据第一句可填出teamwork;
72.据“What comes first is to keep an open mind, because everyone’s ideas deserve consideration …”可以填出ideas或和ideas意义相同的opinions/views/thoughts;
73.据“encourage each other by listening, clarifying, and trusting one another.”可以填出Encourage;
74.据第四段“Here are some more suggestions for effective team performance during these activities …”可以填出Suggestions;
75. 据第四段“Make sure each group member understands and agrees to the task given to him or her …”可以填出given。
76.据第四段“be responsible for your own learning”可以填出 responsibility。注意词性变换。
77. 据第五段“divide the topic into several areas ”可以填出topic或和topic词义相同的subject、issue。
78. 据第五段“that may happen unexpectedly”可知偶然发生,用in case短语代替。
79. 据第五段“A format for exchanging information…”可以填出exchange。
80. 据第六段“After you’ve completed a task with your team, make an evaluation of the team’s effectiveness …”可以填出Evaluate。
第五部分:书面表达(满分25分)
实现有效的沟通,建立良好的人际关系,不仅要善于言表、更要学会倾听。请你根据下表中所提供的信息,写一篇题为“Being a Good Listener”的英文演讲稿。
为何倾听 表示尊重,增进理解,建立良好的人际关系
谁来倾听 家长倾听孩子 理解孩子,消除代沟,……
老师倾听学生 了解学生,满足需求,……
同学相互倾听 增进友谊,互帮互学,……
怎样倾听 (请考生联系自己拟定内容,列举两至三点。)
注意:
对所给要点,逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。
词数150左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数。
演讲稿中不得提及考生所在学校及本人姓名。
Good afternoon, everyone!
The topic of my speech today is “Being a Good Listener”.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you for your listening!
【讲解】
今年的出题较为新颖,出人意料。题目形式和前几年相同,属于半开放式作文。写作时要注意按照表格要求分为三段:为何倾听,谁来倾听,怎样倾听。特别注意动词的使用:表示尊重(show respect),增进理解(promote understanding),建立关系(improve relationship),消除代沟(narrow the generation gap),满足需求(meet their needs)等。在表达自己观点时,要使用自己熟悉的句型,按要求两至三点即可。如:listen more to others;show your respect;show you are interested等。总之,只要表达清晰,注意句式变化,得高分是不难的。

【范文】Good afternoon, everyone!
The topic of my speech today is “Being a Good Listener”.
Good listening can always show respect, promote understanding, and improve interpersonal relationship.
Many people suggest that parents should listen more to their children, so they will understand them better, and find it easy to narrow the generation gap; teachers should listen more to their students, then they can meet their needs better, and place themselves in a good relationship with their students; students should listen more to their classmates, thus they will help and learn from each other, and a friendship is likely to be formed.
What I want to stress is that each of us should listen more to others. Show your respect and never stop others till they finish their talk; show you are interested by a supportive silence or a knowing smile; be open-minded to different opinions even though you don’t like them. In a word, good listening can really enable us to get closer to each other. (151)
Thank you for your listening!

  热点新闻
  教育书籍

网站简介 | 关于我们 | 联系方式 | 网站声明 | 网站建设 | 合作伙伴 | 招聘信息

版权所有 ©山东招生咨询网   鲁ICP备09001555号    广告服务
电话: 0532---89693617 QQ:917524373 邮[email protected]